YemekYio YemekYio, bir yemek uygulamasıdır.

Malzemeler

  • 200 250 gram civarında lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 demet ayıklanmış maydanoz
  • 2 adet yufka

Yapılışı

  • İç harcı için kopardığınız maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Kıyılmış maydanoz, tuzu ve lor peyniri bir çatalla ezin ve karıştırın.
  • Yufkalarınızı tezgahınıza serin. Her yufkayı dairesel çeyrek şekilde 4 eşit parçaya bölün.
  • Çeyrek şekildeki yufkayı da 3 parçaya kesin. 2 adet yufkadan toplamda 24 adet üçgen parça olacak.
  • Üçgen parçalarından bir tanesini mutfak tezgahı üzerine serin. Yayarak bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yerleştirin. Sağ ve sol kenarından içe doğru 1 - 2 cm katlayın.
  • Gevşek olmadan yufkayı rulo halinde sarın uç kısmını az birşey açıkta bırakın.
  • Elinizi suya batırın ve yufkanın uç kısmını ıslatın ve sarın, Böylelikle yufka yağda pişerken açılmayacak.
  • Yağı derin bir tava veya kızartma tenceresinde iyice ısıtın. Her seferde 5-6 (tavanın büyüklüğüne göre) börek olmak üzere kızartmak için yağın içerisine alın,
  • Kızarırken hafifçe çevirerek kontrol edin. Toplam 6-7 dakika içerisinde her tarafı pişmiş olacak. Kızaran börekleri maşayla alırken fazla yağını hafifçe akıtın. İsterseniz havlu kağıda alın.
  • Artık servise hazır.


Yazar Hakkında



0 yorum


Yorum yaz

Yorumlar artık yalnızca uygulamadan yapılabilmektedir.
Scroll to Top