İç harç için kuru soğanları küp şeklinde doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırmaya başlayın.
Soğanları ve kıymayı kavurun.
Üzerine karabiber, ceviz içi ve tuzu ilave edin.
İç harcın ılıması için bir kenarda bekletin.
Dışını hazırlamak için ince bulguru ve irmiği derin bir kaba alın. Sıcak suyu ilave ettikten sonra bulgurların şişmesini bekletin. (Ortalama 10 dakika)
Bulgur ve irmik karışımına ise salça, tuz ve karabiberi iyice yedirin. Ellerinizi ıslattıktan sonra ortasını çukur bir biçimde şekillendirin.
Soğumuş olan iç harçtan ortalama avuç büyüklüğünde alıp köftelerin içini doldurun.
Dilerseniz kenarlarını kapattıktan sonra uç kısımlarını sivriltebilirsiniz.
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Köfteleri bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı rengine gelinceye kadar kızartın.
Öncelikle etinizin fazla yağlı olan kısımlarını temizleyin.
İnce dilimler halinde doğrayın.
Etin seviyesini geçecek şekilde soğuk su ekleyerek suyunu çekene kadar haşlayın.
Hangisi varsa; wok tava ya da sac tavayı ocakta kızdırın ve pamuk yağını ekleyin.
Haşlanmış etleri de üzerine ilave edin. Toz biberi de ekleyin.
Sonra karıştırmaya başlayın.
Suyu yavaşça ekleyin ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.
Pişirdiğiniz tantuniyi lavaşın içerisine koyun. Eğer isterseniz lavaşın içerisine yağsız salata da ekleyebilirsiniz.