YemekYio YemekYio, bir yemek uygulamasıdır.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sıkılmış limon suyu (isterseniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patates
  • 2 adet orta boyutta domates
  • 1 kilogram taze barbunya
  • 1 adet orta boyutta kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı

  • Barbunyanın kabuklarını ayıkladıktan ve suyla iyice yıkadıktan sonra barbunya seviyesini geçtikten sonra su ilave edin.
  • Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın ve kızdırın.
  • Rendelenmiş 1 adet soğanı ve 2 diş ezmiş olduğunuz sarımsağı kattıktan sonra hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Küp şeklinde doğramış olduğunuz 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin. Renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun.
  • Haşlamış olduğunuz barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 tane rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz  şeker ekleyip kısık ateşte pişmesi için bırakın.
  • Barbunyayı ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde tencerede oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kabına almış olduğunuz barbunyayı incecik kıyılmış maydanozla ılık ya da soğuk olarak servis edin.


Yazar Hakkında



0 yorum


Yorum yaz

Yorumlar artık yalnızca uygulamadan yapılabilmektedir.
Scroll to Top