Barbunyanın kabuklarını ayıkladıktan ve suyla iyice yıkadıktan sonra barbunya seviyesini geçtikten sonra su ilave edin.
Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın ve kızdırın.
Rendelenmiş 1 adet soğanı ve 2 diş ezmiş olduğunuz sarımsağı kattıktan sonra hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Küp şeklinde doğramış olduğunuz 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin. Renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun.
Haşlamış olduğunuz barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 tane rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kısık ateşte pişmesi için bırakın.
Barbunyayı ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde tencerede oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kabına almış olduğunuz barbunyayı incecik kıyılmış maydanozla ılık ya da soğuk olarak servis edin.