YemekYio YemekYio, bir yemek uygulamasıdır.

Malzemeler

  • 4,5 su bardağı su
  • 450 gram orta yağlı kıyma
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı domates- biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  • İç harç için kuru soğanları küp şeklinde doğrayın.
  • Sıvı yağı tavada kızdırmaya başlayın.
  • Soğanları ve kıymayı kavurun.
  • Üzerine karabiber, ceviz içi ve tuzu ilave edin.
  • İç harcın ılıması için bir kenarda bekletin.
  • Dışını hazırlamak için ince bulguru ve irmiği derin bir kaba alın. Sıcak suyu ilave ettikten sonra bulgurların şişmesini bekletin. (Ortalama 10 dakika)
  • Bulgur ve irmik karışımına ise salça, tuz ve karabiberi iyice yedirin. Ellerinizi ıslattıktan sonra ortasını çukur bir biçimde şekillendirin.
  • Soğumuş olan iç harçtan ortalama avuç büyüklüğünde alıp köftelerin içini doldurun.
  • Dilerseniz kenarlarını kapattıktan sonra uç kısımlarını sivriltebilirsiniz.
  • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Köfteleri bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı rengine gelinceye kadar kızartın.


Yazar Hakkında



0 yorum


Yorum yaz

Yorumlar artık yalnızca uygulamadan yapılabilmektedir.
Scroll to Top