YemekYio YemekYio, bir yemek uygulamasıdır.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sıkılmış limon suyu (isterseniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patates
  • 2 adet orta boyutta domates
  • 1 kilogram taze barbunya
  • 1 adet orta boyutta kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut (suda bekletilmiş olmalı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı

  • Barbunyanın kabuklarını ayıkladıktan ve suyla iyice yıkadıktan sonra barbunya seviyesini geçtikten sonra su ilave edin.
  • Orta ateşte 10 dakika haşlayın.
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın ve kızdırın.
  • Rendelenmiş 1 adet soğanı ve 2 diş ezmiş olduğunuz sarımsağı kattıktan sonra hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Küp şeklinde doğramış olduğunuz 1 adet patates ve 2 adet havucu da ekleyin. Renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun.
  • Haşlamış olduğunuz barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 tane rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz  şeker ekleyip kısık ateşte pişmesi için bırakın.
  • Barbunyayı ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde tencerede oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kabına almış olduğunuz barbunyayı incecik kıyılmış maydanozla ılık ya da soğuk olarak servis edin.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.
  • Yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini bir tencere alın. Dana etinin seviyesini geçecek şekilde su ilave edin ve 30 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu süzün ve bir tenvereye alın nohut seviyesini geçecek su ilavesi yaptıktan sonra kısık ateşte aynı şekilde 30 dakika haşlayın.
  • Soğanları küçük parçalara ayırıp yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı şeklinde ki dana etlerini, bir kevgirle çıkarın. Nohudun haşlamada sırasında kullandığınız suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyin.
  • Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber katmış olduğunuz salçalı ve soğanlı sosunuza sıcak et suyunu ilave edin. Haşlamış olduğunuz nohut ve dana etini ekleyin.
  • Malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Sonra soğutmadan servis tabaklarınıza alın.


Yazar Hakkında



0 yorum


Yorum yaz

Yorumlar artık yalnızca uygulamadan yapılabilmektedir.
Scroll to Top