Soğanınızı yemeklik biçimde doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağa ekleyin.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Hafif yumuşamış soğanların üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice yumuşamaya başlayınca ise soymuş olduğunuz küçük doğranmış domatesleri ilave edin.
Hemen sonrasında geriye kalan tümmalzemeleri de ekleyin.
Kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra tıkırdamada 20 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda defne yapraklarını çıkarın. Domatesli karışımı blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir hale getirin.
İsterseniz bu karışıma 2-3 tane chili biberi ekleyerek acı sos olarak da kullanabilirsiniz.
Eğer isterseniz şimdi veyahutta buzdolabına yerleştirip sonra kullanabilirsiniz.